Procés d’autorització sistema fotovoltaic

La comercialitzadora Bon Preu Esclat Energia, aconsegueix visualitzar que des de Novembre de 2021 e-Distribución d’Endesa ja ens descompta la autoproducció del consum

6 de juny de 2022

Fa us dies que hem rebut de Bon Preu Esclat Energia la informació detallada de la seva recerca (resultat d’un data mining del consum per hores acuradíssim). Des del mes de novembre de 2021, finalment i sense avisar ningú, ni al clients ni a la comercialitzadora (que des de principis de 2021 i  continuadament els ha estat demanant per les lectures de la nostre producció d’energia eléctrica fotovoltaica) sense encara facilitar-nos les lectures reclamades, ha iniciat a descomptar es lectures de la autoproducció del consum de cadascun dels co-partícips de la comunitat. Podeu veure la informació detallada al respecte a la pàgina d’inici o homepage de la web: https://europa2933.wordpress.com/.

Seguim DENUNCIANT l’Incompliment D’ Energia XXI – Endesa i de la distribuïdora, també d’Endesa, EDistribución Redes Digitales!!!
Aplaudim l’Ajuntament de Barcelona que si que compleix!!!!!

23 de gener de 2022

Fa us dies que hem rebut l’escrit de la resolució de la Direcció general d’Energia de la Generalitat de Catalunya a la denúncia que vàrem presentar l’any 2020. A la resolució es reconeix l’incompliment de l’empresa EDistribución Redes Digitales, quan al termini d’activació de la modificació del contracte d’accés per a l’activació de la modalitat d’autoconsum amb compensació d’excedents a aquesta comunitat. La resolució demana a l’empresa en qüestió que a través de les comercialitzadores dels implicats aboni els excedents d’energia produïts per la instal·lació receptora.
Certament es tracta d’una resolució detallada que ens dona la raó.
Fins quan haurem de seguir esperant a que se’ns compensi i a més que se’ns aboni la producció elèctrica que des del mes de desembre de 2019 estem produint i abocant a la xarxa?
És hora que des d’Endesa distribució deixin de cometre més errors administratius, tal com la resolució indica i també han manifestat a alguna comercialitzadora i normalitzin la situació!!

6 d’agost de 2021

Múltiples han estat els contactes des del mes juliol passat (2020) amb Energia XXI, com a comercialitzadora d’Endesa, per part de la major part dels co-partícips d’aquesta instal·lació fotovoltaica.
Molts som els afectats que hem tractat infructuosament de demanar, individualment, un canvi de la tarifa del contracte, per tal que s’incorporés la compensació d’excedents del sistema de la finca.

Mai en cap cas, Energia XXI durant tot aquest temps, es va adreçar als afectats per informar que calia canviar el contracte i molt menys ajudar, ni tant sols quan els ho reclamàvem.
Fins i tot la Reclamació que vàrem fer en nom de la Comunitat de propietaris a la Direcció General d’Energia de  Generalitat, queixant-nos de la manca d’atenció i resposta per part d’Energia XXI-Endesa, va provocar cap canvi. Únicament va moure els Servei de Reclamació d’Endesa, que varen parlar un sol cop amb el signant de la denúncia (el president de la comunitat), amb promeses de solució verbals que aviat varen resultar en nous silencis i el no res per part de l’empresa.
Ni tant sols varen cobrir l’expedient!!!

El pitjor de tot és el mal tracte com a clients, que TOTS els afectats hem patit i sentim.
La única resposta d’Endesa, que tots hem rebut per escrit, és la denegació del canvi de tarifa per manca de la documentació necessària. Mai, en cap cas, en han indicat quina és aquesta suposada documentació, havent-los facilitat fins l’excés, tota la possible que tots els diferents actors, tret d’Endesa, ens han suggerit.
Hi ha un abandonament total i absoluta dels clients.
Els clients, co-partícips de l’autoconsum fotovoltaic, ens sentim maltractats per la companyia.

Vet aquí però que, si la empresa privada NO FUNCIONA i NO compleix la llei en temps i forma, SI que COMPLEIX l’Administració Pública, complint amb els seus compromisos. En aquest cas l’Ajuntament de Barcelona, des de finals del mes de juny està enviant-nos a tots els co-partícips i copropietaris de la comunitat la notificació corresponent a l’aprovació de la corresponent bonificació en l’IBI dels habitatges en un 50%, pels anys 2020, 2021 i 2022, tal i com prometien públicament. Alguns dels co-partícips, ens consta, ja han començat a ingressar el 50% de l’IBI de l’habitatge ja pagat, corresponent a l’any 2020.
L’empresa pública dons compleix i en canvi no ho fa la privada que només fa que posar pals a les rodes. Una vergonya!!!

6 de novembre de 2020

Podeu veureu-hi i escoltar les manifestacions públiques sobre la situació de la nostre instal·lació al FÒRUM ENERGIA. POSA’T LES PLAQUES – LA FOTOVOLTAICA MÉS FÀCIL QUE MAI al Palau Firal de Manresa, enguany virtualment. Mireu especialment, la formalització de la més enèrgica queixa, com a base de la materialització de les diferents denuncies que hem iniciat i les que seguiran els propers dies.  S’explica l’enorme i inexcusable retard en contemplar l’autoproducció a la facturació de la distribuïdora Endesa i les comercialitzadores Energia XXI, Naturgy i Wattium (són les actuals comercialitzadores de la major part de partícips a la nostre finca). Es constata que ni tant sols ens atenen com a clients degudament, menystenint-nos a tots els co-partícips, que som tots els copropietaris de la comunitat, sense cap explicació, resposta, ni el més mínim suport o ajuda.
Per estalviar la bateria, la nostra estratègia de repartir la autoproducció entre partícips, implica la necessitat que cadascú actualitzi el seu contracte amb la seva comercialitzadora pel coeficient que li pertoca. Així que cada partícip  reiteradament els hem demanat a les comercialitzadores indicades, individualment, la materialització en els contractes i en la conseqüent facturació. Només han de contemplar la autoproducció en la reducció del total consumit i pel coeficient que pertoca a cadascú, segons els acords de repartiment pactats pels partícips (que a més coincideixen amb el que suggereix el propi decret ministerial pel cas que no hi hagués acord comunitari).
Actualització a 20 de novembre de 2020

Ja són més de 11 mesos….
UNA VERGONYA!!!!

2 de febrer de 2020

A meitats de l’any 2018 vàrem decidir fer una instal·lació fotovoltaica d’autoconsum elèctric per tal d’estalviar energia i impostos! També per ajudar a la descarbonització.

IMG_7869

IMG_7935

La empresa SUD Renovables va dissenyar i implementar el projecte,
que va completar fins deixar-la operativa el passat 4/10/19. Enguany, ja a la primera quinzena del mes de febrer de 2020, encara estem pendents de que Endesa faci la seva feina!

Ja portem 4 mesos des del vist i plau per part d’Endesa com a distribuïdora del comptador posat ad-hoc. També del document anomentat “RAC”, que és el vist i plau administratiu al projecte executat per part del departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, que amb una setmana va fer la feina i molt diligentment. Finalment va per molt bon camí la tramitació individual de cadascun dels copropietaris de la comunitat afectats en relació a la bonificació de l’IBI per part de l’Ajuntament de Barcelona, que quan quasi bé tothom ho ha demanat, les notícies són que ens han ajudat en el procés. Pràcticament només manca la resolució.

I Endesa? Dons res, per més que periòdicament els insistim, segueixen sords o això sembla. La seva única tasca és notificar aquest fet a les comercialitzadores per tal que ho incloguin al contracte amb els abonats afectats,  als efectes de descomptar la energia produïda del consum usual. Per a més “inri”, es dona la circumstància que la totalitat dels afectats estem amb Endesa com comercialitzadora, així que en aquest cas, només s’ho ha de dir a sí mateix i actualitzar els contractes tot notificant-ho a tots els afectats. Dons n’hi això… serà qüestió de fer cas a algunes veus que ens aconsellen canviar de comercialitzadora?…

@Endesa menys #greenwashing i menys pals a les rodes @COP25CL

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s